Start 2023 WOOOW met een sociale media campagne

We zitten al een aantal dagen in 2023 en de nieuwste trends op het gebied van marketing vliegen je om je oren. Opvallend is, sociale media blijft aan de macht.

Van vorig jaar weten we dat online platformen grote spelers zijn binnen een marketingstrategie. Een sociale media campagne helpt je daarom ook online zichtbaar te zijn. Een reclame op één of meerdere platformen. Door het inzetten van influencers, in te spelen op relevante onderwerpen en trends en het creëren van interactie met je doelgroep je helpt een plekje te veroveren in het algoritme.

Maar welke platformen zijn populair?

In Nederland maken 13,7 miljoen mensen actief gebruik van online platformen. Denk hierbij aan TikTok, Instagram, YouTube, Whatsapp, Facebook en nog veel meer. Kijkende naar vorige jaren waren we in 2022 actiever dan ooit! We maken gemiddeld 107 minuten per dag gebruik van sociale media. En dan vooral van TikTok en Instagram! Deze platformen hebben een enorme groei gemaakt.

TikTok

Inmiddels is TikTok een echt fenomeen geworden. Een term waar je niet meer omheen kunt. TikTok is uitgegroeid tot een sociale media platform waar wereldwijd een miljard gebruikers dagelijks op aan het scrollen zijn. In Nederland is dit niet anders. Dagelijks maken 4,8 miljoen Nederlanders gebruik van TikTok. Het is dan ook niet raar als je ziet dat TikTok in 2022 de grootste groei heeft gemaakt en nu samen met Facebook en Instagram de grootste sociale media platformen vormen.

Instagram 

Instagram, de in 2010 gelanceerde app waar je jouw verhaal kunt vertellen met beeldmateriaal. Inmiddels heeft deze app wereldwijd 2 miljard gebruikers waarvan 8,5 miljoen actieve gebruikers zich in Nederland bevinden. Door de jaren heen heeft Instagram zich moeten aanpassen om nieuwe trends zoals TikTok bij te blijven.

Ready voor een campagne?

Zoals je ziet kan je dagelijks miljoenen mensen bereiken door alleen al te posten op TikTok en Instagram. Het komt dan ook niet als een verassing dat bedrijven mee gaan met deze ontwikkelingen en sociale media inzetten als een belangrijk onderdeel van je marketingstrategie.

Zijn jullie nog niet actief op sociale media? Dan wordt het nu wel echt de tijd om je daarin te gaan verdiepen. De online platformen worden alsmaar groter en belangrijker om je doelgroep te kunnen bereiken.

Wij van Dr.WOOOW! kunnen je helpen bij het opzetten en uitvoeren van een online campagne. Neem vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar de mogelijkheden om jouw bedrijf en/of merk op sociale media populair te maken.