Groeien op TikTok doe je zo

Je ziet ze overal wel voorbijkomen; de ‘how to grow at TikTok’ video’s. Maar welke tips en tricks helpen je nou echt met groeien op TikTok als bedrijf zijnde?

Wekelijks verschijnen er nieuwe video’s op het platform met nieuwe sounds, dansjes, sketches, lifehacks en mini vlogs. TikTok is allang meer een platform waar alleen 13-jarige op scrollen. Mede hierdoor is het voor bedrijven interessant geworden om hun doelgroep via TikTok te bereiken.

Altijd dat algoritme 

Net nu je denkt dat je het algoritme van Instagram kent kom TikTok om de hoek kijken. Het algoritme van TikTok maakt het je namelijk niet altijd even makkelijk om op te vallen tussen die miljoenen gebruikers.

Het algoritme van TikTok is gebaseerd op video’s waar de gebruiker interesse in heeft. Deze worden aangepast op het engagement van de gebruiker. Dit samen vormt jouw For You Page. Deze manier maakt het makkelijk om viraal te gaan, ook als je weinig met TikTok doet. Het enige nadeel is wel dat deze video vaak niet de doelgroep bereikt waar deze voor bedoeld is.

Blijf actueel

Je hoeft maar met je ogen te knipperen en er staat een nieuwe trend online op TikTok. Belangrijk is om deze trends goed in de gaten te houden. Als een video viraal gaat betekend dat namelijk dat er een publiek voor is. En dit publiek kan jij weer bereiken met je bedrijf.

Elke trend bevat ook zijn eigen hashtag. Net als op andere sociale media kanalen zorgen hashtags ervoor dat je in een bepaalde niche terecht komt om zo je doelgroep te bereiken. Zoek eens op TikTok welke hashtags het meeste gebruikt worden en bedenk hoe je hier het beste op in kan spelen.

Praat met je volgers 

Interactie met je volgers op TikTok is misschien wel het belangrijkste om te doen. Reageer bijvoorbeeld eens op comments onder je video of zorg dat mensen je video gaan delen en duetten. Op deze manier wordt je video meer gepuhst door TikTok en wordt de kans alleen maar groter om in het algoritme terecht te komen. Interactie zorgt voor meer engagement en het bouwen aan een community wat invloed gaat hebben op je uiteindelijke bereik.

Wees niet te serieus

Het is belangrijk om je video’s en je account ene gezicht te geven. Iets wat herkenbaar gaat zijn voor je volgers. Door herkenningspunten zullen mensen eerder blijven hangen en je hele video afkijken en misschien wel je account aanklikken. Veel gebruikers maken daarom gebruik van humor. Met humor kan je alle alledaagse of heftige problemen bespreekbaar maken. Je houd de video’s luchtig, herkenbaar, persoonlijk, je valt op en bereik daarmee de gewenste doelgroep.

Als maar meer

Dagelijks posten op TikTok zou ideaal zijn voor je account. Het enige probleem is dat het maken van content vaak veel tijd in beslag neemt waardoor het dagelijks posten niet altijd als haalbaar gezien wordt. Wil je wel dagelijks gaan posten? Plan dan bijvoorbeeld een content dag in waar je video’s voor een aantal weken al uitwerkt en opneemt. Wij van Dr.WOOOW! passen dit namelijk ook toe in onze sociale media campagne voor Aktiesport. Door één keer in de maand een dag in te plannen met influencers kunnen we minimaal vijf video’s per week posten!

Vind je het lastig om content op te zetten? Geen probleem! Wij van Dr.WOOOW! kunnen je hiermee helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar de mogelijkheden!