Instagram; een creatief dagboek met enorm veel bereik

Instagram heeft inmiddels een grote invloed gekregen op onze levens. Wat begon als een klein platform groeide uit naar een app met enorm veel bereik en miljarden gebruikers.

Creativiteit als hoofddoel

Door de jaren heen heeft Instagram grote ontwikkelingen doorgemaakt laten ze weten bij Frankwatching. In oktober 2021 werd de app door Kevin Systrom en Mike Krieger opgericht met als doel dat mensen meer kunst en creativiteit online zouden gaan delen. Je eigen creativiteit stond centraal en het was verboden om berichten van andere gebruikers te delen.

Concurreren om te overleven

Instagram werd zo groot dat ze in 2018 zelf gingen concurrentie aan gingen met YouTube. Dit deze ze doordat het op Instagram mogelijk werd om IGTV’s te uploaden. Video’s die in plaats van 60 seconden, 60 minuten konden duren.

Het plaatsen van stories, mogelijkheid om te shoppen, linkjes plaatsen bij je foto, het bekijken van je statistieken en het maken van collebs werden al snel toegevoegd. Instagram groeide uit tot een creatief visueel dagboek.

In 202 werden ze ook één van de grootste concurrenten van TikTok. Instagram lanceerde namelijk de functie reels. Hiermee deel je korte video’s met muziek. TikTok keek niet erg op tegen deze verandering en ging de concurrentie aan.

Promotie tool voor bedrijven

Langzamerhand ontdekte ook bedrijven het platform. Instagram is namelijk een tool waarmee je in één keer de mogelijkheid hebt om miljarden gebruikers te benaderen. Maar hoe val je op tussen al deze gebruikers? Creatief zijn en bouwen aan een fanbase zijn misschien wel de belangrijkste onderwerpen.

Kijk bijvoorbeeld naar het Instagramaccount van Panna Knock Out. Een kanaal met duizenden volgers en views van over de hele wereld. Door het gebruiken van specifieke hashtags, tags en het delen van video’s is er een grote community met veel bereik ontstaan.

Onze online campagnes

Wij van Dr.WOOOW! hebben ook een aantal keer Instagram mogen gebruiken voor toffe online campagnes.

In 2019 hebben wij samen met de rappers Kevin, Lijpe en producer Spanker een track uitgebracht met een ode aan het straatvoetbal. Door korte beelden te delen van deze track op de instagramkanalen van influencers heeft deze track maar ook PUMA een enorme boost gekregen.

In 202 hebben wij voor Aktiesport de nieuwste lijn trainingspakken, de Nike Warrior collectie, geïntroduceerd via Instagram. Deze toffe campagnevideo is gedeeld op de instagramkanalen van de influencers.

Wij van Dr.WOOOW! weten hoe je sociale media kanalen inzet om het bereik van een campagne te vergroten. Ook behoefte aan meer bereik? Neem vrijblijvend contact met ons op!