De urban scene takes over!

Urban gaat hand in hand met jongeren. Zij bepalen wat er ‘in’ en ‘uit’ is. Mede om deze reden gebruiken merken steeds vaker een urban element om zo de jongeren doelgroep te bereiken.

Urban wordt ook wel omschreven als stedelijk. Het is dan ook geen verassing dat een urban sport zoals, straatvoetbal, BMX, breakdance, freestyle basketbal en freerunnen zijn ontstaan binnen deze stedelijke omgeving. Al deze sporten kunnen uitgevoerd worden waar en wanneer jongeren zelf willen zegt de stichting Urban Culture Lab.

Steeds meer campagnes hebben een urban touche. Traditionele merken zetten verschillende urban elementen in om de jongere doelgroep te bereiken. Kijk bijvoorbeeld naar de campagnes van IKEA, Nike, Coca-Cola en T-Mobile. Zij speelde hier al goed op in.

Maar ook wij van Dr. WOOOW! weten hoe we hier op in moeten spelen.

KFC

In 2018 hebben we samen met KFC de campagne ‘Get Boneless’ gedraaid. Een campagne op Instagram waarin dansers de hoofdrol speelden. Op verschillende plekken in Rotterdam, Eindhoven en Antwerpen showde ze hun skills en inspireerde ze de community om hun boneless moves te delen via sociale media.

Het doel; een positief merkgevoel creëren en deze credibility terug te krijgen bij jongeren. Het resultaat was een campagne met meer dan 500.000 weergaven op sociale media.

Muziekscene

Ook in de muziekscene valt het op dat urban steeds populairder wordt. Spotify sluit elk jaar af met een Spotify Wrapped. Hier komen de populairste nummers en artiesten van het afgelopen jaar in te staan. Afgelopen jaar bestond de top 5 uit mannelijke urban artiesten uit Nederland!

FunX-dj Fernando ziet dat Nederland voorop loopt in de wereld als het gaat om het streamen van muziek. “Er wordt gewoon goede muziek gemaakt in Nederland!”

PUMA

Door muziek te combineren met het merk PUMA hebben we, drie jaar geleden, de doelgroep van PUMA op een relevante en geloofwaardige manier geprobeerd te bereiken. En dit is gelukt! In 2019 brachten wij, in samenwerking met de rappers Kevin, Lijpe en producer Spanker, een track uit. Kilometers. Deze track is inmiddels platina en heeft 4,3 miljoen streams op YouTube.

Wil jij ook op een WOOOW manier jouw doelgroep bereiken? Wacht niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op!