Muziek en straatvoetbal verbindt jongeren!

Je ziet ze al jaren, jongeren die voetballen op pleintjes in de wijk. Veel mensen zijn hier vroeger mee opgegroeid. Vandaag de dag zijn deze pleintjes nog steeds vol met voetballende jongeren. De laatste 25 jaar heeft straatvoetbal een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Een fenomeen dat vandaag de dag bij iedereen bekend is.

Panna Knock Out

Twintig jaar geleden ontstond Panna Knock Out, een wereldwijd platform op het gebied van Panna- en straatvoetbal. Een platform dat ervoor zorgt dat jongeren met meer plezier de straat op gaan om te voetballen. In 2003 vond het eerste Panna Knock Out toernooi plaats in Noord-Holland. Nu bijna twintig jaar later vinden er in verschillende landen kampioenschappen plaats. Met kers op de taart het wereldkampioenschap in Nederland!

Muziek en straatvoetbal

In de afgelopen jaren is straatvoetbal ook gegroeid op het gebied van entertainment. Muziek gaat steeds meer een grotere rol spelen in de straatvoetbalscene.

Hiphop muziek staat net als straatvoetbal symbool voor het rauwe van de straat. Muziek vertelt vaak een verhaal, een verhaal waar jongeren zich in kunnen vinden. Dit verhaal wordt door veel straatvoetballers meegenomen in hun tricks en choreografieën.

Kilometers

Op deze ontwikkeling hebben wij 3 jaar geleden kunnen inspelen. In 2019 brachten wij van Dr.WOOOW en Panna Knock Out het nummer Kilometers uit. Een track in samenwerking met PUMA en de rappers Kevin, Lijpe en producer Spanker. Jongens die vroeger zelf ook zijn opgegroeid op pleintjes.

PUMA heeft aan ons gevraagd om een manier te bedenken hoe ze hun doelgroep op een relevante en geloofwaardige manier te bereiken. Muziek zou hiervoor de beste oplossing zijn. Jongeren zijn net als met voetbal, 24/7 bezig met muziek.

Met de plaat Kilometers proberen Kevin en Lijpe de stem te zijn voor alle jongeren op straat. Daarbij is Kilometers een ode aan het straatvoetbal en een inspiratiebron geworden voor vele jongeren.

Inmiddels is de track van Kilometers platina en hebben we meer dan 4,3 miljoen streams op YouTube.

Trots kunnen we terugkijken op een mooie en invloedrijke marketingopdracht.

Wil jij ook op een creatieve manier jouw doelgroep bereiken of een onderwerp door middel van een WOOOW moment onder de aandacht brengen? Wacht dan niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op!