Instagram storie als communicatiemiddel

Door de jaren heen heeft Instagram veel nieuwe functie gekregen. In 2016 kwam hier de functie; Instagram Storie bij. Een functie waarmee je foto’s en video’s kunt delen die na 24 uur verdwijnen.

Als bedrijf zijnde kan je veel voordelen halen uit deze functie. Ze kunnen een grote rol spelen in het contact met je doelgroep en je online zichtbaarheid.

Al deze voordelen en alle functies die daarbij horen horen, zullen we in de onderstaande tekst aan je uitleggen!

Creëer meer interactie

Door het posten van een feedpost, een post op je Instagramkanaal, blijft vaak de interactie met je doelgroep uit. Dat is bij het posten van een storie een heel ander verhaal.

Een storie geeft je de mogelijkheid om meer interactie te creëren met je doelgroep. Door het toevoegen van een aantal tools geef je je volgers de mogelijkheid om hun mening te geven over een bepaald onderwerp en een gesprek aan te gaan.

Maar hoe zorg je voor die interactie?
In een Instagram storie is het toevoegen van een poll, quiz of vraag sticker vrij eenvoudig. Door deze tools maak je het voor je doelgroep makkelijker om hun mening te geven of vraag aan je te stellen. Of deel de content van je volgers! Door hun post te reposten in je storie zet je ze voor heel even in de spotlight. Dit maakt je bedrijf een stuk persoonlijker!

Groter bereik

Uit onderzoek is gebleken dat stories meer bereik genereren dan een normale feed post. Volgers zullen sneller je storie bekijken dan scollen door hun feed en je post liken. Het is een effectieve manier om je doelgroep te bereiken en belangrijke informatie te delen. Met een beetje geluk om je in het algoritme terecht en zullen meer mensen je content te zien krijgen

Het toevoegen van een link aan je storie kunnen mensen met één klik direct naar bijvoorbeeld je website, video of formulier.

Ga live!

Door de functie live bij de Instagram stories geef je mensen een kijkje in je bedrijf. Je laat zien hoe creatief je bent en hoe transparant je organisatie is.

Ga bijvoorbeeld live op een evenement en laat volgers die niet konden komen meekijken. Zo laat je zien dat je mee leeft met je doelgroep en van alles wil doen om ze tevreden te houden.

Kijk bijvoorbeeld naar het Instagram account van Panna Knock Out. Tijdens het Nederlands en wereldkampioenschap Panna Knock Out is het mogelijk om de finales mee te kijken via het Instagram account. Op deze manier kunnen de volgers, van over de hele wereld, toch mee kunnen praten over de wedstrijden.

Heb je hulp nodig met het maken van een goede Instagram post of storie? En wil jij meer bereik genereren? Neem gerust contact met ons op!