Instagram collab, de tool voor online samenwerking

We hoeven je vast niet nog een keer uit te leggen dat Instagram een enorme stijging heeft gemaakt op het gebied van marketing en creëren van bereik. Instagram biedt verschillende functies die je marketingactiviteiten onder de aandacht kunt brengen.

Alleen maar samenwerken

Samenwerkingen op Instagram komen steeds vaker voor. Influencers worden bijvoorbeeld ingezet om diensten en producten onder de aandacht te brengen. Eerst tagde je bij een samenwerking een bedrijf of creator in je post. Ook werd het mogelijk om branded content tag toe te voegen aan je post. Dit laat zien dat je bericht op dat moment gesponsord is. Alleen heel professioneel is het niet. Ook zijn deze posts soms niet opvallend genoeg.

Daar heeft Instagram iets op gevonden; De Collab post!

Instagram Collab post

Eem Collab post is een sterke tool die ingezet kan worden bij samenwerkingen.

Een gebruiker van Instagram maakt een bericht aan en nodigt hiervoor een andere gebruiker uit als bijdrager. Zodra deze wordt geaccepteerd verschijnt het bericht op het account van beide gebruikers. Twee accounts posten op dat moment dus dezelfde foto of video!

De belangrijkste redenen om een Collab post te doen zijn vindbaarheid en betrokkenheid. Op deze manier maak je het gebruikers een stukje makkelijker om je post te vinden en interactie mee te hebben!

Maar hoe zet je een Collab post online?

We hebben een stappenplan voor je gemaakt!

  1. Open je Instagram app en klik op het ‘+’ symbool rechts bovenin
  2. Selecteer de content die je wilt posten. Ben je klaar met bewerken? Klik dan op ‘volgende’.
  3. Klik vervolgens op de opties ‘mensen taggen’. Hier verschijnt ook de optie ‘bijdrager uitnodigen.’
  4. Zodra de bijdrager deze post heeft geaccepteerd verschijnt er automatisch een tag in het midden van je Instagram-post.

It is that easy!

Likes, likes en nog meer likes

Een Collab post is niet alleen maar handig bij een samenwerking. Er zitten nog veel meer voordelen aan vast!

  • Je deelt het aantal weergaven. likes en reacties. Dat betekent dubbel zoveel bereik!
  • De post komt automatisch op beide accounts in je feed terecht
  • Het vermindert de hoeveelheid dubbele content in je tijdlijn
  • Via één post kunnen volgers gemakkelijk doorklikken naar de gekoppelde account. Je creëert meer transparantie naar je volgers.

Kort samengevat, een Instagram Collab post is ontzettend nuttig voor content creators, bedrijven en influencers. Het is een eerlijke en snelle manier van samenwerken dat veel interactie oplevert bij beide partijen.

Wil je meer weten over het inzetten van Instagram als marketing tool? Lees dan onze nieuwsitems of neem vrijblijvend contact met ons op! Wij helpen je graag bij het genereren van meer bereik!