Extra opvallen? Gebruik sociale media!

Waarschijnlijk ben je niet meer de enige die bij het woord marketing gelijk denkt aan een marketingactiviteit op sociale media. Dit wordt ook wel sociale media marketing genoemd. Diverse sociale media platformen zoals Instagram, Facebook en TikTok worden door bedrijven ingezet om in contact te komen met de doelgroep en de tevredenheid van de klant te verhogen.

Sociale media marketing bestaat uit vier fases. Het grijpen van de aandacht van de klant, het wekken van interesse, het creëren van verlangens en uiteindelijk het aanzetten tot acties.

Platform keuzes

Elk platform heeft zo’n zijn voor- en nadelen. Welk platform je gebruikt is geheel afhankelijk van je doelgroep, de branche en het doel. Wij zetten de populairste platformen even op een rijtje!

Zoals eerder beschreven in een item over de groei van Instagram is dit platform al jaren populair onder consumenten en bedrijven. Het platform blijft zich telkens weer ontwikkelen. Dit is één van de redenen waarom Instagram voor veel bedrijven interessant is als onderdeel van een marketingcampagne.

Instagram heeft een groot publiek dat het vaak leuk vindt om actief te reageren op posts. Dit leidt weer tot veel interactie en naamsbekendheid. Ook krijgt de doelgroep een duidelijk beeld van het merk, wat ze kunnen en waar ze voor staan.

Creativiteit is de key!

Sociale media is niet meer weg te denken bij bedrijven. Dit is ook waarom de concurrentie de afgelopen 5 jaar veel groter is geworden. Je bent niet meer het enige bedrijf wat op sociale media actief is. Je moet ten aller tijden creatief blijven en zorgen dat je opvalt tussen al die bedrijven.

Wij hebben met Dr.WOOOW! al een aantal sociale mediacampagnes mogen draaien waardoor wij op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen.

Wil jij met jouw bedrijf opvallen tussen alle concurrenten? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij helpen je om op te vallen op sociale media!

@aktiesport Wanneer je een bestelling plaatst bij Aktiesport. Wat heb jij laatst besteld? @nassereljackson ♬ origineel geluid – A-TEAM by AKTIESPORT