Storytelling: verhalen die de aandacht trekken

Storytelling is een marketingtechniek die je de laatste tijd steeds vaker voorbij ziet komen. Met storytelling vertel je letterlijk een verhaal. Een verhaal over je merk, bedrijf of organisatie die je doelgroep moet inspireren. Met een goed verhaal wordt storytelling een belangrijk onderdeel van je contentstrategie.

Verhalen vertellen

Verhalen houden mensen vast en zijn met name effectief om mensen (emotioneel) te beïnvloeden. Bij het voorlezen van verhalen leer je van jongs af aan emoties te begrijpen en oplossingen te vinden voor dillema’s. Denk maar eens terug aan je kindertijd.

Een verhaal is in staat om de aandacht van de consument te trekken en mee te nemen naar een andere wereld. Tegelijkertijd worden ze positief beïnvloed door het merk. Verhalen roepen empathie op en zorgen ervoor dat consumenten zich gaan herkennen in de boodschap. Deze boodschap wordt door de consument zelf gedeeld en er ontstaat automatisch mond-tot-mond reclame.

Online storytelling

Verhalen zijn erg geschikt voor het verbinden van mensen en worden daarom vaak gedeeld in een sociale context. Dit is ook de reden dat merkverhalen verschijnen op sociale media kanalen zoals; Facebook, Instagram of YouTube.

Verhalen hebben een vaste structuur waarbij de ‘held’ uit het verhaal iets overwint. Om hiermee extra herkenning en emotie op te roepen bij het publiek worden er influencers ingezet. Influencers hebben een grote fanbase die gehecht zijn aan de verhalen en meningen van hun voorbeeld. Dit leggen wij uit in ons artikel over influencer marketing. 

Visuele storytelling

Het woord zegt het eigenlijk al, visuele storytelling richt zich op verhalen in de vorm van een video. Een video geeft je een uniek verslag van een gebeurtenis of kaart een onderwerp aan waarmee je mensen kunt helpen.

Visuele storytelling op sociale media wordt steeds populairder. Met één video kan een bedrijf zijn/haar betrokkenheid op Instagram vergroten en de aandacht te trekken bij de doelgroep. Deze video’s kunnen goed ondersteund worden door een item of een blog op een website. Hiermee verhoog je de interactie met je publiek en de kans op verspreiding van het verhaal.

Externe teams

Bedrijven zetten steeds vaker externe bedrijven in om voor hen de storytelling te laten doen. Bedrijven specialiseren zich in de nieuwste trends en ontwikkelingen.

Dr.WOOOW! is ook op de hoogte van de nieuwste trends en ontwikkelingen binnen de branche. Samen met een team van editors kijken we naar de mogelijkheden om jouw verhaal goed in beeld te krijgen. Kijk bijvoorbeeld naar de volgende videoclip van Kilometers of onze andere casussen op de site.

Geïnteresseerd geraakt? Neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken we naar de mogelijkheden!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Dr. WOOOW! (@makeitwooow)