Videocontent, de scroll stopper van dit moment

Video content, de manier om de aandacht van je doelgroep te trekken. Deze video’s worden ook wel ‘scroll stoppers’ genoemd. Mensen stoppen namelijk meteen met scrollen wanneer ze een video in hun feed voorbij zien komen.

Van offline naar online

Na de coronacrisis van de afgelopen jaren zijn voor offline bedrijven overgestapt naar online marketing. Hierdoor is de online concurrentie alleen maar groter geworden. Het inzetten van videocontent op sociale media is dan ook de perfecte manier om je te onderscheiden van je concurrenten en op te vallen bij je doelgroep.

Maar waarom video’s? Een video is visueel aantrekkelijk voor je doelgroep, het is persoonlijk en laagdrempelig om naar te kijken. Video’s blijven langer hangen in je geheugen en trekt daarmee de aandacht van je doelgroep.

Ook is het gebruiken van een video is de beste manier om je naamsbekendheid te vergroten. Door een verhaal te vertellen met beelden wordt de betrokkenheid van je doelgroep hoger. Een logische reactie hierop is dat de video’s gedeeld worden met vrienden en/of familie en er interactie ontstaat.

Out of the box

Maar hoe blijf je opvallen tussen al je concurrenten? Probeer eens out of the box te denken! Creëer concepten die andere niet snel zouden uitvoeren. Door de coronacrisis is voor veel mensen onduidelijk geworden wat nu ‘normaal’ is en wanneer dit weer terugkomt. Hierdoor zijn mensen creatiever geworden en ontstaan er originele marketingconcepten.

Wel is het altijd belangrijk om het belang van de klant op nummer één te zetten. Begrijp de behoeftes van je doelgroep en zorg voor dat extra stukje service.

Video’s kunnen op verschillende manieren ingezet worden. Denk aan een video op je homepage van je website, een video bij een nieuwsitem of een blog maar ook een video die de sfeer van een evenement of project te laten zien.

Aftermovie

Een aftermovie is zo’n sfeer video. Een korte video die de sfeer van je evenement perfect weer kan geven. Je speelt op een emotionele wijze in op je doelgroep. Ook maak je mensen enthousiast om de volgende keer, weer, deel te nemen aan het event.

Tegelijkertijd is deze video hét visitekaartje van het je bedrijf. Mensen krijgen via één video te zien wat je kan en waar je voor staat.

WOOOW een video!

Wij van Dr.WOOOW! hebben een aantal toffe video’s mogen produceren voor klanten. Samen met Panna Knock Out zorgen wij voor verschillende showreels van evenementen en niet te vergeten de aftermovie van het Nederlands -en wereldkampioenschap panna in Rotterdam. Ook hebben we diverse videoproducties gedraaid voor Nike, PUMA, KNVB en natuurlijk de videoclip van Kevin en Lijpe met de track Kilometers.

Wil je ook een onvergetelijke video voor je merk, bedrijf of organisatie? Aarzel niet langer en neem vrijblijvend contact met ons op! Samen kijken we naar de mogelijkheden en zorgen we voor een echte scrol stopper!