Trends blijven trends in 2023

Het jaar 2022 is alweer bijna om, goed om te kijken naar wat 2023 ons gaat brengen op marketinggebied qua trends. Wat ons opvalt is dat de vier toptrends op sociale media gebied maar weinig zullen gaan veranderen. Dat betekent dus dat we ons nog meer kunnen verdiepen in bestaande strategieën en alleen maar kunnen groeien!

Creators

Het maken van relevante en aantrekkelijke content op sociale media is en blijft belangrijk. Dit is de manier om je doelgroep te bereiken. In 2022 hebben we gezien dat veel sociale media platformen aan hun privacy voorwaarden hebben gesleuteld. Hierdoor is het voor ons als marketeers moeilijker geworden om informatie van onze kijkers te genereren.

Door gebruik te maken van influencers, creators en user generated content blijft je content aantrekkelijk. Door externe creators in te zetten om jou product te gebruiken of je evenement te bezoeken en hun ervaringen online te delen. Door deze berichten zelf te delen wordt jouw content persoonlijker en relevanter.

Praat met je volgers

Interactie, een tool waarmee er een sociaal element aan je bestaande content wordt toegevoegd. Door te reageren op vragen of opmerkingen onder je post laat je zien dat je luistert naar je doelgroep en jullie samen je product of dienst alleen maar kunnen verbeteren.

Door de aanpassingen binnen de privacy voorwaarden ben je nu minder goed op de hoogte van alle wensen en behoeften van je doelgroep. Interactie kan namelijk ingezet worden als marketingonderdeel waarmee je een grotere impact op het engagement van je klanten creëert.

Use your voice

Podcasts in 2022 vlogen ze om je oren. Iedereen luistert wekelijks wel naar zijn of haar favoriete podcast of heeft er misschien zelf wel één online staan. Het luisteren naar stemmen maakt een post tien keer persoonlijker. Het gebruiken van een ‘voice’ in je content gaat steeds een groter aspect worden binnen de marketing.

Misschien kunnen we straks via Instagram wel reageren op comments doormiddel van spraakmemo’s? Of zien we straks alleen nog maar ingesproken video’s in plaats van het gebruik van muziek.

Wat de ontwikkelingen gaan zijn op dit gebied zijn nog niet helemaal duidelijk maar wij gokken dat het niet lang meer gaat duren voor we hierachter gaan komen!

TikTok marketing

2022 is hét jaar van TikTok! Dé knaller op sociale media. Een app met gebruikers van over de hele wereld die dagelijks aan het scrollen zijn. ook bedrijven hebben de app ontdekt en zijn deze gaan gebruiken om hun doelgroep nog beter te bereiken.

In 2023 gaan we zien dat bedrijven steeds handiger en creatiever gaan worden met sociale media maar vooral ook met TikTok. Bedrijven hebben de app steeds meer door en weten nu wat je er allemaal mee kan doen en wie je kan bereiken. Als het algoritme niet verandert tenminste 😉

Het is daarom geen gekke gedachte dat TikTok voor bedrijven gezien gaat worden als advertentiekanaal.

Kijk maar naar Aktiesport. Al bijna twee jaar werken wij samen met Aktiesport aan de sociale mediacampagne genaamd A-TEAM. Een campagne waarin TikTok centraal staat. Meer hierover weten? Check dan snel onze items!

Wil jij actiever worden op sociale media maar weet je niet precies hoe je dit niet aanpakken? Wij van Dr.WOOOW! helpen je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op en samen kijken we naar de mogelijkheden!