Trotse straatvoetballers tijdens Tango League

Zondag 26 augustus vond de allereerste Tango League van Nederland plaats. Straatvoetballers en liefhebbers uit alle hoeken van Nederland verzamelden zich deze dag in The Box in Amsterdam. Er zat een WOOOW-sausje bij doordat de virtuele versie van Marcelo, Linksback van het Braziliaanse elftal en Real Madrid, er ook bij was.

 

Onder andere de teams elite-freestyle, ssbelgium, teameljackson en ballrz deden mee met deze Nederlandse editie van Tango League. Teams van pleintjes uit heel Nederland hadden gesolliciteerd om mee te doen, en alleen de allerbeste waren uitgenodigd door Adidas. FC Bisco en Geuzenboys kregen een wildcard voor deelname aan de Tango League. Na een zinderende finale waren het uiteindelijk de Geuzenboys, van het Nouri-pleintje, die met de beker naar huis gingen!

 

Bijzondere editie

Het was de allereerste keer dat de Adidas Tango League werd georganiseerd in Nederland. Tango League is een straatvoetbal toernooi die door Adidas over heel de wereld wordt georganiseerd. Voorgaande jaren was het evenement bijvoorbeeld in Londen, Los Angeles, Moskou en New York. Maar nooit eerder was Tango League gehouden in het land waar veel straatvoetballers en straatvoetbalmoves hun oorsprong kennen. Daar kwam 26 augustus verandering in. De eerste editie in Nederland was een feit, en wij waren er bij.

 

Virtuele Marcelo

Wij hadden de eer om onze eigen ontwikkelde activatie in levende lijve mee te mogen maken in ons thuisland. Hij is al in Parijs, Praag, Budapest, Milaan, Berlijn, Los Angeles, New York en nog veel meer steden geweest, maar nu was hij dicht bij huis, in Amsterdam. De Nederlandse en Belgische straatvoetballers hebben met veel plezier en creativiteit video’s opgenomen met Marcelo. Deze unieke video’s deelden zij in grote getalen op Instagram, Snapchat en Facebook, binnen hun communities. Vol trots kunnen we zeggen dat Tango League en de interactieve Augmented Reality activatie met Marcelo een groot succes waren in Nederland!