Bijzondere trickshots bij Aktiesport Zuidplein

Vorige week vrijdag was de wereldwijde release van de nieuwe Jordan x Paris Saint-Germain collectie. Aktiesport heeft ons gevraagd om een speciale draai te geven aan de release bij hun winkel in Zuidplein.  

 

De nieuwe collectie is de eerste samenwerking in de geschiedenis tussen een voetbalclub en een basketbal merk. En niet zomaar twee merken. Supersterren als Mbappé en Neymar voetballen tijdens de Champions League met het Air Jordan logo op hun shirt.

 

De link tussen voetbal en basketbal

Geïnspireerd door de samensmelting van twee sportwerelden, basketbal en voetbal, ontwikkelden wij een indrukwekkende, laagdrempelige activatie voor Aktiesport. Deelnemers konden een shirt winnen van de Jordan x Paris Saint-Germain collectie als zij door middel van een voetbaltrickshot de bal door het basketbalnet kregen. Het was een geslaagde combinatie tussen voetbal en basketbal, vergelijkbaar met de collab tussen PSG en Jordan.

 

Interactie met Aktiesport Athletes

De influencers TomV, Jeand Doest en Nasser El Jackson waren aanwezig tijdens het event. Hun kanalen werden ingezet om vooraf aan de release op te roepen om naar de winkel van Aktiesport te komen. In het bijzijn van fans en toeschouwers gingen zij op hun individuele kanalen, en op het Instagram kanaal van Aktiesport live om de activatie in real-time te laten zien en om nog meer mensen naar Zuidplein te brengen. De influencers combineren hun online bereik met offline entertainment door voor de winkel panna- en freestyleshows te geven en de trickshots te hosten.

 

Resultaat

Gedurende de koopavond was het lekker druk in Zuidplein en vooral bij Aktiesport. Er waren veel mensen die een trickshot wilden proberen. Ze bleven vol spanning kijken als iemand een poging waagde. Daarnaast mocht je ook een extra poging wagen als je Aktiesport op Instagram ging volgen. Dit zorgde voor veel nieuwe volgers op het kanaal, waar gedurende de dag updates werden gegeven door de influencers over de activatie. Met de activatie en het weggeven van de shirts heeft Aktiesport een positieve, innovatieve boodschap achtergelaten bij hun doelgroep en veel zichtbaarheid gecreëerd voor de winkel en hun brand.

Het was een groot succes! Bekijk hieronder een van de nieuwe trainingspakken in de Instagram video van Aktiesport.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Rate het rode JORDAN X PSG trainingspak ? 1-10?! #skills #voetbal #AktiesportAthlete

Een bericht gedeeld door Aktiesport (@aktiesport.nl) op