Flippen voor Koning Willem-Alexander bij opening Erasmus MC

Op donderdag 6 september is het compleet vernieuwde Erasmus MC geopend. Niemand minder dan Koning Willem-Alexander was hierbij ook aanwezig. Om deze opening nóg spectaculairder te maken heeft IDTV onze urban expertise ingeschakeld in de vorm van de freerunners van de Friends Crw. 

 

Het hoofdgebouw van het Erasmus MC was verouderd en was dringend toe aan vernieuwing. Daarbij is een compleet nieuw Academisch Centrum gebouwd dat volledig voldoet aan de hedendaagse wensen en eisen. Om de opening speciaal te maken is de Friends Crw gevraagd om mede vorm te geven aan de 30 minuten durende openingsceremonie.

Officiële opening

De freerunners deden de meest indrukwekkende tricks en flips terwijl zij steekwoorden plaatsten op de grond, wand en zelfs hangend aan het gebouw. Dit werd door het publiek dan ook met een luid applaus ontvangen. Op het einde van de openingsshow zette de crew de ‘P’, de ‘E’ en de ‘N’ neer van het woord ‘open’. Freerunners Ravi en Onur hadden de speciale eer om samen met Willem-Alexander en Ernst Kuipers van het Erasmus MC de ontbrekende ‘O’ te plaatsen. Hiermee was het ziekenhuis officieel geopend!

Achter de schermen liepen de jongens van de Friends Crw Koning-Willem-Alexander nog tegen het lijf, waarbij ze zijn welgemeende complimenten in ontvangst mochten nemen.

Friends Crw

De Friends Crw is een vriendengroep die is uitgegroeid tot een professionele showformatie met hun freerunning en tricking skills. Zij hebben eerder de halve finale van Holland’s Got Talent 2016 gehaald. Ook hebben zij onder andere opgetreden bij de opening van het Gouden Televizierring Gala 2016. Het Koninklijke compliment is weer een fantastische mijlpaal in hun carrière.

Meer weten over de Friends Crw? Klik hier!