Nederlandse freestylers strijden in de boksring

Tijdens de Freestyle Knock Out Championships streden de beste Nederlandse freestylers in een boksring om een ticket voor het WK ‘Superball’ en €500 cash. De boksring was enorm en maakte een imposante indruk op het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival. Echter gingen atleten elkaar niet met vuisten te lijf, maar gebruikten ze als wapens hun voetenwerk.

 

Het door ons georganiseerde toernooi vond plaats op zaterdag 7 juli en was een hoogtepunt van de Slimpie Street Heroes campagne. De vaardigheden van de freestylers werden deskundig beoordeeld door een drietal juryleden. De huidige vrouwelijke wereldkampioen van het Freestyle voetbal: Liv Cooke, de Franse creatieve freestyler Logan en huidig Nederlands kampioen Jesse Marlet.

 

Succes van het evenement

De streetheroes TomV, Nasser El Jackson en Easy Man hadden via Instagram en YouTube de volgers een challenge gegeven waarmee ze een trip naar Barcelona konden winnen. Deze challenge heeft veel jongeren geïnspireerd om naar de Freestyle Knock Out Championships te gaan!

 

Ons battleconcept

Tijdens de Knock Out Championships hebben wij een gloednieuw battleconcept geïntroduceerd. Normaal hebben freestylers 3 rondes om en om, maar in plaats van dat de jury na 3 rondes de winnaar kiest, gebeurt dit al na elke ronde. Een freestyler kan 2-0 voor komen te staan na twee rondes en is het een absolute KNOCKOUT! Meedogenloos systeem, maar veel spanning en sensatie onder toeschouwers.

 

Winst

In een zenuwslopende finale tegen TomV ging de 15-jarige Mart Pool uit Maarssen er vandoor met de winst. Wij feliciteren Mart met de welverdiende winst en bedanken uiteraard Slimpie voor het mede mogelijk maken van dit spektakel!