Unieke testervaring met PUMA City Crews

Sportgigant PUMA is al decennia lang één van de grote spelers in de voetbalmarkt en blijft constant vernieuwen om deze positie te behouden en te versterken. Naast de sponsoring van voetbalhelden als Antoine Griezmann en Romelu Lukaku willen zij ook lokaal blijven inspireren om top of mind te blijven bij de doelgroep. Om dit vorm te geven hebben ze de samenwerking met ons gezocht rond het City Crews project. 

Onder de naam City Crews gingen wij als PUMA Brand Ambassadors de weg op naar meer dan twintig locaties in Nederland en België. Hier waren wij op trainingsavonden of wedstrijddagen te gast om met name de jeugd kennis te laten maken met de nieuwste modellen van Puma. Dit deden wij in een volledig gebrande Puma bus die voorzien was van snufjes die in een James Bond film niet zouden misstaan.

Passen in de praktijk

Zo was er achter de zijdeur een Playstation te vinden waar iedereen elkaar uit kon dagen voor een potje FIFA. De grootste verrassing kwam uit de achterdeur rollen in de vorm van twee gigantische schoenenlades. Deze lades waren volledig gevuld met de nieuwste modellen in de PUMA One en Future lijnen.

Omdat je een voetbalschoen nergens beter kan testen dan in de praktijk kreeg iedereen geheel gratis de kans om een paartje te testen in zijn of haar maat. Hier mocht dan een complete training of wedstrijd op gespeeld worden om op die manier kennis te maken met de looks, en vooral de pasvorm van de schoenen. Uiteraard gaven wij tekst en uitleg en hebben we op die manier veel mensen kennis laten maken met bijvoorbeeld het unieke ‘NetFit’ vetersysteem van de Future.

Lokale retailers

Door PUMA werd de koppeling gezocht met lokale retailers die zo op de locaties extra doorverkoop van PUMA schoenen konden genereren. Ook hebben we een mooie koppeling kunnen maken met de door ons georganiseerde activaties bij de Aktiesport vestigingen in Apeldoorn, Rotterdam en Groningen.

PUMA Experience

Om de experience compleet te maken hebben wij als de urban experts gezorgd voor een extra dimensie in de vorm van freestyle shows en panna interacties. Zo hebben we de entertainment waarde extra verhoogd en hebben we de lokale voetballers een PUMA Experience gegeven die ze niet snel zullen vergeten.