PUMA City Crews

Groei PUMA

PUMA is al jaren stappen aan het maken en met name de ‘credibility’ als voetbalmerk is onder jongeren enorme stappen aan het maken. Daarbij helpt bijvoorbeeld het tekenen van Neymar Jr. als ambassadeur natuurlijk, maar daarnaast is het belangrijk om jongeren te blijven ‘engagen’ en te prikkelen. De belangrijkste plek hiervoor is de plek waar de producten uiteindelijk gebruikt worden; het voetbalveld. Daarom draaien wij al sinds 2018 de PUMA ‘City Crews’ campagne.

City Crews?

De City Crews campagne is dé oplossing om jongeren in de praktijk kennis te laten maken met de nieuwste collectie voetbalschoenen. Met een PUMA branded bus, vol met de nieuwste schoenen zijn we eind 2021 weer op pad gegaan. Dit was na de release van het ‘Faster Football’ pack.

Helemaal in dit thema hebben we een Skill Game ontwikkeld en in PUMA jasje gestoken. Op deze manier konden de jongeren de schoenen niet alleen tijdens hun training of wedstrijd op de club gratis testen, maar ook nog mee doen aan onze Skill Game waar prijzen te winnen waren.

Daarnaast konden de kids en jongeren FIFA spelen op de ingebouwde Playstation en hebben wij er voor gezorgd dat er op elke locatie een toffe interactie was met onze crew. Eén van de activatiebegeleiders was namelijk altijd een freestyle voetballer dus dat verhoogt de totale merkbeleving natuurlijk meteen.

Dit alles doen we natuurlijk altijd in samenwerking met de lokale retailers om op die manier ook een groei te creëren in sales.

Deze activatie hebben we bij 15 amateurverenigingen door heel Nederland uit mogen rollen. Wij danken PUMA voor het vertrouwen en kijken uit naar de volgende release en City Crews campagne!