Dr. WOOOW! Zet Braziliaans international Marcelo in Augmented Reality

Shinen in een video naast viervoudig Champions League winnaar Marcelo? Dankzij Dr. WOOOW! is dit binnenkort mogelijk. Op diverse plekken over de hele wereld organiseert Adidas tijdens het WK Tango League straatvoetbaltoernooien. Onderdeel hiervan is de door ons bedachte actie, waarbij ‘s werelds beste linksback de creators aanmoedigt en beoordeelt op hun skills.

Met de Tango League biedt Adidas jongeren binnen de (straat)voetbalcultuur een platform om creatief te zijn. Naast het 5 tegen 5-toernooi is er tijdens de events ruimte om je kleding te customizen, de nieuwste Adidas-boots te passen, je FIFA-skills te showen en een potje Panna (de ouderwetse poort door de benen) te spelen in de speciale Pannakooi.

Om het populaire evenement op een hoger niveau te brengen is Dr. WOOOW!, na de eerdere Nemeziz activatie, opnieuw benaderd om een nieuwe draai te geven aan het evenement. Wij deden dit door enkele spelregels toe te voegen en Augmented Reality (AR) te introduceren.

Nieuwe regels
Tijdens de nieuwe Tango League is het nu ook mogelijk met een panna extra punten te scoren. Naast de panna is er ook een ’30 seconds of fame’ aan het spel toegevoegd. Tijdens dit moment kunnen de spelers op het veld letterlijk de show stelen terwijl er knallende muziek door de speakers schalt. In die 30 seconden tellen doelpunten namelijk dubbel. Bij een panna is het zelfs direct einde wedstrijd!

Skilltest door Marcelo
Naast de nieuwe spelregels is Dr. WOOOW! op het idee gekomen de deelnemers een video te laten opnemen met niemand minder dan Marcelo, Linksback van het Braziliaanse elftal en Real Madrid. De deelnemer krijgt ongeveer 30 seconden om zijn of haar beste voetbaltrucs te laten zien. Hij of zij zal worden gefilmd en live uitgezonden worden op een groot scherm. Om dit mogelijk te maken wordt er gebruik gemaakt van Augmented Reality. Marcelo is in virtuele versie geprogrammeerd en reageert interactief op de skills van de deelnemers!

De AR-activaties met Marcelo zijn al geboekt voor Parijs, Berlijn, Madrid, Milaan, Los Angeles en Londen. In het derde kwartaal zullen daar nog andere steden aan toegevoegd worden, mogelijk zelfs in Nederland!

Ook marketingplatform Marketingtribune heeft al een mooi stuk gewijd aan deze activatie.