TomV spreekt bij een bijzondere editie van TEDx

Vrijdag 14 december vond weer het inspirerende TEDx plaats in de Moutfabriek in Roermond. Het thema dit jaar was ‘How about you?’ en het was een speciale. Freestyle kampioen TomV heeft de kans gekregen om te spreken tijdens deze editie van TEDx Roermond.

Over de hele wereld worden TEDx evenementen georganiseerd. De missie van TED is om tijdens deze evenementen de TED talks en live sprekers te laten zorgen voor een diep, waardevol gesprek en om mensen en ideeën dichter bij elkaar te brengen. Dit keer was het de beurt aan Tom om deze rol te vervullen. Lees meer over TEDx.

Hoe buitenbeentjes een stapje voor zijn

Wat natuurlijk niet kon ontbreken voordat TomV ging spreken was een toffe freestyle show waarin hij zijn skills liet zien. Zijn verhaal had te maken met die show, zijn passie. Hij sprak over het volgen van je passie en waarom dat het juiste is om te doen ondanks dat je directe omgeving zich daar niet in kan vinden. Daarnaast inspireerde hij de toeschouwers met een praatje over hoe je jouw community kan vinden in plaats van je te vormen naar een community waar je bij zou moeten horen. Tot slot deelde hij zijn kennis over hoe je impact op je omgeving kan hebben door waardevolle verbindingen te maken vanuit jouw passie/interesse/vakgebied, niet vanuit die van een ander.

Speciale TEDx

Deze editie van TEDx Roermond stond in het teken van Mick van Meulenbroek, een jongen die op 15-jarige leeftijd een grote indruk heeft achtergelaten tijdens TEDx Roermond 2014. Drie jaar na deze editie heeft Mick zelfmoord gepleegd. Het thema van TEDx Roermond 2018 was ‘How about you?’ omdat dit de vraag was waarmee Mick zijn speech eindigde in 2014. Het thema gaat over zijn vraag: Hoe kunnen we een positieve invloed hebben in onze wereld? En persoonlijker: Wat doe jij eraan om de wereld een betere plek te maken? “De moeder van Mick was een van de sprekers en van haar speech kreeg iedereen een behoorlijke brok in hun keel, waaronder ik.” vertelt TomV. De talk van TomV maakte de sfeer hierna iets lichter en vrolijker. Hij kreeg na zijn show en speech goede reacties, veel mensen kwamen achteraf naar hem toe om met hem te praten over wat er gezegd was.

Het was voor TomV een eer om op zo’n speciale editie als deze te mogen spreken.