Maak kennis met… Stefan: Passie voor Straatvoetbal

Mijn naam is Stefan Molendijk en ik ben 31 jaar oud. Ik ben Managing Partner bij Dr. WOOOW! en Panna Knock Out met een onuitputtelijke passie voor straatvoetbal. Samen met mijn gezin woon ik in Waalwijk, waar ik mijn leven heb gewijd aan het najagen van mijn dromen en het creëren van impact op de nieuwe generaties.

Achtergrond

Ik werd niet heel vrolijk van de studiebanken, dus na mijn studie Marketing, Communicatie en Evenementenorganisatie aan het Johan Cruyff College in Roosendaal, ben ik meteen aan het werk gegaan. Als straatvoetballer bij Soccershowdown ontdekte ik mijn talent, en toen dat team uit elkaar viel besloot ik mijn eigen weg te gaan als solo-artiest in de straatvoetbalwereld. Ik gaf shows en workshops, terwijl ik daarnaast in mijn ouders’ Bakker Bart werkte. Hier heb ik veel lessen geleerd maar heb ik vooral ook geleerd wat hard werken is.

Hoewel ik er met heel veel plezier gewerkt heb heb ik daar ook gemerkt dat de bakkerij niet mijn passie was en dat ik niet de ambitie had om hun zaak over te nemen. Maar wat dan wel?

Het ontstaan van mijn voetbalpassie

Maak kennis met... Stefan: Passie voor straatvoetbal

Op mijn 12e ben ik geïnspireerd door Soufiane Touzani. Ik zag een voetbalfilmpje en was meteen verkocht, ik pakte een voetbal en ben buiten gaan oefenen en daar nooit meer mee gestopt. En nog steeds voetbal ik elke vrijdag met de community mee bij ons in de loods want dat  blijft het leukste wat er is.

Mijn reis binnen Dr. WOOOW!

Danijel, oprichter van Dr. WOOOW!, kende ik al goed via Soccershowdown. Hij was inmiddels zo’n 2 jaar bezig met Dr. WOOOW! en was al mooie dingen aan het realiseren. Na een telefoontje met hem in 2015 ben ik één dag per week gaan meelopen, omdat ik ervaring wilde opdoen binnen de marketing en events. Dat ene dagje werd twee dagen en voor ik het wist was ik fulltime aan het werk. Dit ging lekker en Dr. WOOOW! was groeiende. Als ‘Managing Partner’ zet ik inmiddels een aantal jaar samen met Danijel de lijnen uit binnen het bedrijf en stuur ik het team aan. Op alle vlakken probeer ik kansen te creëren en daarnaast manage ik een aantal projecten waaronder de PUMA Clubtour, Jeugdfonds x Panna KO on tour campagne en het NK en de World Finals van Panna Knock Out.

Het WOOOW-gevoel binnen mijn werk

Hoewel we gedurende het jaar heel veel moois doen blijft het voor mij een highlight om de Panna KO World Finals te organiseren waarbij we mensen uit heel veel landen bij elkaar brengen tijdens RSCW met één gezamenlijke passie; straatvoetbal. We organiseren de volledige campagne en event in eigen beheer van social content tot eventproductie, livestream, spelersmanagement en partnerships. Dat is een enorme klus waar op de dag zelf meer dan 40 man aan werkt maar als je dan uiteindelijk alles samen ziet komen op het event ben je die (bijna) slapeloze nachten snel vergeten. En als vader van een dochtertje van 1,5 ben je inmiddels ook wel gewend aan kortere nachten 🙂

Daarnaast maken we met verschillende programma’s vanuit Panna KO veel impact op kids en jongeren. We geven jongeren van de straat handvatten waaruit ze zichzelf kunnen ontwikkelen binnen straatvoetbal door middel van bijvoorbeeld ons ‘Leadership program’ onder leiding van Nasser el Jackson. Ik krijg steeds meer energie van anderen in hun kracht zetten staan hen daarin te coachen. Iemand zien ontwikkelen en groeien in zijn of haar passie, geeft mij een WOOOW-gevoel!

Ons WOOOW!-team

Op dit moment hebben we een heel mooi team waarbij iedereen hart heeft voor wat wij doen. Ieder heeft verschillende kwaliteiten die elkaar vaak goed aanvullen. We zijn een klein team, maar dat vind ik ook onze kracht.

Tot slot hoop ik dat iedereen zijn of haar passie vindt zoals ik die heb gevonden! Als je die volgt en op de juiste manier inzet kan het niet anders dan dat je goed terecht komt. Verder is het belangrijk om rolmodellen te koesteren en op zoek te gaan naar coaches en mensen die het beste met jou voor hebben zoals Danijel dat bijvoorbeeld met mij had en heeft. Maar vergeet niet dat alles zal gaan met vallen en opstaan, dat niks komt aanwaaien en dat je elke dag weer hard moet werken om iets te bereiken. Dat is wat ik kids en jongeren wil meegeven… Make it WOOOW!