De Freestyle Knock Out Championships waren WOOOW!

Op zaterdag 7 juli hebben wij de Freestyle Knock Out Championships georganiseerd. Tijdens dit toernooi, dat onderdeel was van de Slimpie Street Heroes campagne, streden de beste Nederlandse freestylers in een boksring om een ticket voor het WK ‘Superball’ en €500 cash.

De enorme boksring maakte een imposante indruk op het FOX Sports & Eredivisie Voetbalfestival. Dit keer gingen de atleten elkaar echter niet met de vuisten te lijf, maar gebruikten ze als wapens hun voetenwerk.

De vaardigheden werden deskundig beoordeeld door een drietal juryleden. De huidige, vrouwelijke wereldkampioen van het Freestyle voetbal: Liv Cooke, de Franse creatieve freestyler Logan en huidig Nederlands kampioen Jesse Marlet. Normaliter kiest de jury pas na drie rondes wie zij als winnaar aanwijzen, maar tijdens de Knock Out Championships hebben wij een battleconcept geïntroduceerd waarbij na elke ronde gestemd werd. Dit meedogenloze systeem zorgde voor veel spektakel want enkele balkunstenaars werden al na twee rondes uit de ring gestuurd.

De 15-jarige Mart Pool uit Maarssen ging er vandoor met de winst in een zenuwslopende finale tegen TomV. Wij feliciteren Mart met de welverdiende winst en bedanken uiteraard Slimpie voor het mede mogelijk maken van dit spektakel!